Magnus Wiklund, eier av Wiklund Transport i Larsmo i Finland, har kjørt Scania i mange år. Etter at han bestilte tre New Generation Scania har han vært svært nøye med at sjåførene skal justere takspoileren hver gang de bytter last, for å minimere drivstofforbruket. 

Takket være at de nye Scania-bilene hadde sveiv som kunne justere takspoileren så har det ikke vært alt for vanskelig for sjåførene å følge denne oppfordringen fra Magnus. Innstillingene som ble valgt ble likevel g jort på magefølelse hos sjåførene, ettersom det tar lang tid å utføre de nøyaktige målingene som behøves for å stille inn spoileren i henhold til Scanias håndbok. 

Magnus Wiklund innså derfor potensialet i et helautomatisk system som kunne passe på at takspoileren alltid hadde optimal innstilling, uten at sjåføren trenger å tenke på det. Derfor monterte han Ecosense Trailer Assist på alle sine tre New Generation Scania i september 2019. Nå, fem måneder senere, taler drivstofforbruket for seg selv: en nedgang på hele tre prosent fra tidligere. 

Magnus selv er fornøyd med at hans tanker var riktig; at et automatisk system ville være med å senke drivstofforbruket, selv om hans sjåfører har vært gode til å justere takspoileren så godt det har latt seg g jøre tidligere. 

Magnus utdyper: ”Noen av sjåførene synes i starten at det kunne se ut som spoileren var litt for lavt innstilt, men kontrollmålingene viste at den faktisk var helt perfekt innstilt. Det viser at det er veldig vanskelig å justere den riktig kun på egen magefølelse, for man har ofte en tendens til å stille den litt for høyt.” 

”Jeg tror faktisk at vi kan spare enda mer etterhvert. I høst har vi hatt dårlig vær, med mye vind og regn. Da pleier forbruket å forhøyes litt. Foruten drivstoffbesparelsen er det også veldig deilig med et helt automatisk system, jeg har helt glemt at vi brukte sveiv tidligere. Jeg tror virkelig på dette produktet!” 

Wiklund Transport sine tre lastebiler kjører litt ulike ruter. En bil går som oftest mellom Finland og Norge for å hente og levere nye tilhengere. Ofte kan veien hjem fra Norge være uten tilhenger i det hele tatt. En annen bil kjører stort sett i Finland med tilhenger som varierer mellom 420-450 cm i høyden. 

Ecosense Trailer Assist hjelper transportøren å nå det lavest mulige drivstofforbruket. Dessuten avlaster det sjåførene som aldri behøver å tenke på å bruke tid på innstillingene etter hvert lastebytte – en justering som dessuten er vanskelig å få til uten det automatiske systemet til Rumblestrip. 

Kontakter: 

Milad Pouyanmehr, Rumblestrip, +46 76 760 74 03, milad@rumblestrip.tech 

Magnus Wiklund, M. Wiklund Transport, +358 50 061 7871, info@wiklundtransport.fi